Temakväll - Ett EU-projekt om mobbning och sociala attityder

SIEP 2.0 är ett europeiskt projekt som syftar till att utveckla arbetande metoder för att bekämpa mobbning och nätkränkningar bland elever och unga vuxna.

Projektrepresentanter från Polen, Spanien, Italien, Portugal och Frankrike träffade modersmålslärare från Språkservice24 i våra lokaler i Stockholm.

Syftet med temakvällen var att inleda ett samtal och utbyta erfarenheter kring mobbning och sociala attityder. Hur förebygger vi mobbning? Hur inkluderar vi unga människor?  

Under konferensen behandlades bl.a.:

  • Att arbeta proaktivt för att stoppa dessa destruktiva företeelser i skolan.
  • Sätt att upptäcka hinder och sociala attityder för en god praxis.
  • Tränings- och utbildningsprogram som ex. rollspel som ett sätt att skapa empati hos elever att förebygga mobbning.
 

Ett stort och varmt tack till alla ni som deltog under detta temakväll.

Här kan ni läsa mer om projektet som arbetar mot mobbning >>

Fler artiklar

Språkservice24 modersmålsundervisning

”Utan modersmålet vissnar vi”

I en kulturartikel i Aftonbladet – Utan modersmålet vissnar vi – skriver Nioosha Shams – författare och skribent att hemspråk måste tas på ett större allvar. Det behövs mer resurser samt höja dess status för att förbättras menar hon.

Glad Midsommar!

Glad Midsommar! Språkservice24 önskar er alla en glad midsommar! Vi har öppet under sommaren för alla möjliga frågor och beställningar. Trevlig Sommar!​

Tack för detta läsår 2021-2022

Detta har varit ett fantastiskt läsår då våra ambitiösa modersmålslärare har hjälpt ca 500 elever från 56 grundskolor, förskolor och gymnasier i Stockholm och omnejd att utveckla ett språk.

Läs mer om våra tjänster

Kontakta oss

Ställ en fråga eller hjälp oss att förbättra vår verksamhet genom att dela med dig av dina erfarenheter, synpunkter och idéer.