Språkservice24 fyller 10 år som leverantör av modersmål!

Gruppbild med Språkservice24 modersmålslärare

10 år som leverantör av modersmål och det är något vi självklart är stolta över!

Detta år, 2021, är exakt 10 år sedan Språkservice24 startade sin verksamhet – en verksamhet som erbjuder språktjänster inom modersmål och studiehandledning till skolor och förskolor. Detta firades med en inspirationskväll i VIP salongerna av Filmstaden, Mall av Skandinavien.

Till inspirationskvällen bjöd vi in livscoachen Jeanette Thörnberg som lyfte energin i salen med sin föreläsning ”Skapa full tillgång till dina resurser och Bli ditt bästa jag!”.

Det var en fantastisk kväll att få träffa och välkomna tillbaka våra modersmålslärare och gäster till vårt jubileumsfirande och inspirationskväll. Det gav en enorm energi och lycka att  se sig omkring och se alla våra goda medarbetare och vänner.

Ett fullspäckat jubileumsprogram hade förberetts till våra gäster – med en inspirationsföreläsning, mingel och sedan avsluta med en filmvisning av den senaste underhållande filmen ”House of Gucci” med Lady Gaga i huvudrollen, som var väldigt uppskattad av alla.

Men det är oundviklig att inte blicka tillbaka till hösten 2011 då verksamheten startade. I samband med vårat jubileum önskar vi passa på att dela med oss av vår historia och vad som möjliggjorde att kunna befinna oss i den underbara VIP salongen den fina kvällen. 

När den kommunala enheten för modersmål i Stockholm stad hastigt lade ned modersmålsstödet till förskolorna såg vi – några lärare en möjlighet. Vid den tidpunkten var två eldsjälar som med sin entusiasm och optimism startade upp denna verksamhet. I efterhand kan vi säga att vi var mer entusiastiska, än erfarna och vi fick lära oss mycket på vägen. Vår egen entreprenörsanda och våra djupa kunskaper inom pedagogik, ekonomi och juridik möjliggjorde för oss att starta och driva verksamheten. 

"Jag är oerhört tacksam att än idag fortfarande ha med oss våra lärare som var med när vi startade Språkservice24!"

Till en början startade vi med två förskolor men ganska snart utökades antalet förskolor och därmed fler modersmålslärare. En milstolpe var under 2017 då Stockholms stad sade upp alla kontrakt med fristående skolor. Detta möjliggjorde att flera skolor önskade våra tjänster och sökte sig till Språkservice24.

"Att undervisa ämnet modersmål är en rolig men inte en självklar sak"

Språk som ett medel för mänsklig kommunikation och ett verktyg för tänkande, lärande och utveckling har en neutral karaktär. Vårt uppdrag som modersmålslärare har en djupare mening.

Vi vill visa att språkkunskaperna gynnar elevens utveckling i andra skolämnen. Vi vill visa att språkinlärningen bidrar till en bättre språkmedvetenhet. Vi vill visa att språkinlärningen skapar ett bredare perspektiv på omvärlden, på en historisk, geografisk och kulturell plan.

Idag är vi en väletablerad partner med över 36 skolor, förskolor och gymnasier som anlitar våra tjänster. Flera av våra lärare har börjat sin yrkeskarriär hos oss. En del har valt att gå vidare men många har valt att stanna med oss och utveckla sig inom yrket som modersmålslärare.

Mitt hjärta fylls av värme och tacksamhet till alla inblandade som tillsammans gjorde det omöjliga möjligt.

Jag är stolt att vi har bidragit med att ca. 400 elever läser ämnet modersmål varje år! Vi är stolta att vårt arbete ger resultat! Grattis till 10-årsjubileet!