Nytt läsår - "nya" språk

Vi är glada att kunna berätta att nu har Språkservice24 utökat utbudet av ”nya” språk med bland annat singalesiska, fulani, punjabi, wolof, mandinka och ukrainska. Från minoritetsspråken erbjuder vi finska, meänkieli och romani/kalderash. Rekryteringen i romani kalderash blev möjlig tack vare vårt samarbete med Radio Romano och Romer i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för detta!

Detta har möjliggjorts på grund av att fler och fler elever som studerar på ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet väljer att läsa kurserna Modersmål 1 – 100 poäng och Modersmål 2 – 100 poäng. Även antalet elever som läser kursen – Modersmål – aktiv tvåspråkighet har ökat. Syftet med den sistnämnda kursen, är bland annat att tolka och översätta till exempel myndigheter, högskolor och arbetsgivare mellan svenska och målspråket. Det är en otroligt intressant kompetens som behövs i arbetslivet i dagens flerspråkiga samhälle.

Fler artiklar

Språkservice24 modersmålsundervisning

”Utan modersmålet vissnar vi”

I en kulturartikel i Aftonbladet – Utan modersmålet vissnar vi – skriver Nioosha Shams – författare och skribent att hemspråk måste tas på ett större allvar. Det behövs mer resurser samt höja dess status för att förbättras menar hon.

Glad Midsommar!

Glad Midsommar! Språkservice24 önskar er alla en glad midsommar! Vi har öppet under sommaren för alla möjliga frågor och beställningar. Trevlig Sommar!​

Tack för detta läsår 2021-2022

Detta har varit ett fantastiskt läsår då våra ambitiösa modersmålslärare har hjälpt ca 500 elever från 56 grundskolor, förskolor och gymnasier i Stockholm och omnejd att utveckla ett språk.

Läs mer om våra tjänster

Kontakta oss

Ställ en fråga eller hjälp oss att förbättra vår verksamhet genom att dela med dig av dina erfarenheter, synpunkter och idéer.